Recomandare doctorului

Sănătatea vaginală depinde de echilibrul ecosistemului vaginal. Ecosistemul vaginal este un mediu complex care are în componență diferite specii de bacterii care formează microflora fiziologică. Celulele epiteliale vaginale produc cantități mari de glicogen, care se descompune în glucoză, iar glucoza este transformată în acid lactic de către microorganismul dominant al microflorei fiziologice, Lactobacillus. Acest proces menține pH-ul vaginal la un nivel foarte acid de 3,5 – 4,5. Acești factori creează o apărare naturală împotriva infecțiilor vaginale.

Echilibrul dinamic al acestui ecosistem este destabilizat în mod constant de factori precum activitatea sexuală, tratementele cu antibiotice, utilizarea contraceptivelor, fitness, săli de sport, jacuzzi, piscine, în timpul călătoriilor lungi, folosind toalete publice, iar toate aceste activități determină potențialii agenți patogeni (bacterii, Candida) din microflora vaginală să crească, să domine și, în cele din urmaă, conduc la o inflamație numită vaginită.

Prin urmare, produsul care conține Lactobacillus și acid lactic, cum ar fi Beliema® Effect Plus, readuce în mod eficient ecosistemul vaginal la un echilibru, oprește dezvoltarea bacteriilor, a Candidei și, de asemenea, îndepărtează mâncărimea neplăcută, iritația, arsura scurgerilor vaginale și mirosurile nedorite. Beliema® Effect Plus sub formă de comprimat vaginal este util în toate cazurile de modificare temporară a florei vaginale.

Este recomandată utilizarea comprimatelor Beliema® Effect Plus împreună cu produse complementare din gama Beliema, care sunt utile pentru tratamentul sinergic al simptomelor, atât în cazul infecțiilor vaginale bacteriene, cât și în cele cu Candida. Simptomele externe ale infecțiilor vaginale sunt, în principal, senzația de mâncărime și arsură.

Prin urmare, în colaborare cu medicii ginecologi, au fost dezvoltate alte trei produse specifice, care elimină în mod eficient aceste simptome. Primul este Beliema® Expert Cremă Intimă, destinat utilizării externe, pentru calmarea și ameliorarea imediată a infecției vaginale. Este eficient pentru îndepărtarea senzației neplăcute de mâncărime, iritație și arsură.

Al doilea este Beliema® Expert Gel Intim dezvoltat special pentru protecția împotriva sau în timpul infecției intime, care poate fi folosit și pentru o igienă bună zilnică și pentru îndepărtarea mirosurilor neplăcute cauzate de activitățile zilnice și transpirații. Al treilea produs este Beliema® Pro-Sensitive Gel Intim care a fost dezvoltat pentru a asigura o igienă intimă adecvată pentru pielea sensibilă, predispusă la iritații, erupții cutanate, roșeață. Curăță delicat, calmează și ajută la hidratarea zonei intime, protejând în același timp pielea sensibilă de iritații.             

Cele două produse, Beliema® Expert Cremă Intimă și Beliema® Expert Gel Intim conțin agent antimicrobian clorhexidină, care oprește creșterea bacteriilor și drojdiei și prebiotice speciale brevetate BioEcolia®, care ajută la refacerea microflorei naturale a pielii. Compoziția bogată a ambelor produse le face unice pe piață.

Crema intimă Beliema® Expert conține suplimentar acid hialuronic (pentru o mai bună hidratare), acid lactic, acid boric (pentru ajustarea pH-ului la nivelul fiziologic), vitamine E și B5 sub formă de pro-vitamină, extract de gălbenele cu proprietăți calmante și pentru suprimarea senzațiilor de mâncărime.

Gelul intim Beliema® Expert conține, de asemenea, substanțe spumante blânde, acid hialuronic pentru o mai bună hidratare, acid lactic pentru ajustarea pH-ului la nivel fiziologic, extract de Aloe Vera pentru calmare și pentru suprimarea senzațiilor de mâncărime. În timp ce gelul intim Beliema® Pro-Sensitive are o formulă calmantă cu pH optim, datorită acidului lactic, care protejează pielea sensibilă predispusă iritațiilor. Aloe Vera și alantoină ajută la calmarea zonei intime, iar acidul hilauronic și glicerina hidratează pielea.

Beliema® Effect Plus pentru utilizare intravaginală și Beliema® Cremă și Geluri Intime pentru uz extern sunt combinația unică de produse pentru a vindeca și trata infecția bacteriană sau cu Candida, mai ales la începutul primelor simptome neplăcute.

Întrebări frecvente

Articole

Te iubești și te accepți pe tine însăți?

Te iubești și te accepți pe tine însăți?

Există două tipuri de femei. Cele care încearcă din greu să se ridice la nivelul așteptărilor celorlalți fără a acorda atenție propriilor nevoi și se prăbușesc sub această povară pe termen lung.

Apoi, există femei care muncesc din greu pentru a ajunge la un anumit nivel de auto-cunoaștere și acceptare, și fac tot posibilul ca - pe lângă a fi un partener și o mama afectuoasă – să se dezvolte și la nivel personal. Acesta din urmă are și ea momentele ei de cădere, dar cel puțin îi este mai ușor să se ridice și să meargă mai departe.

Tu care dintre ele ai vrea să fii?

Citește mai mult
Dacă mă iubesc pe mine, de ce nu-mi pasă mai mult de vaginul meu?

Dacă mă iubesc pe mine, de ce nu-mi pasă mai mult de vaginul meu?

Dacă eu mă iubesc pe mine, atunci voi iubi pe toată lumea. Aceasta este o lecție pe care ar fi trebuit s-o învățăm încă din copilărie.

Citește mai mult
Crezi că știi totul despre infecțiile vaginale?

Crezi că știi totul despre infecțiile vaginale?

Ar putea fi surprinzător să aflați asta dar conform studiilor Idelyn, două treimi din femeile din Europa Centrală și de Est s-au confruntat cu infecții vaginale cel puțin o data in viața lor. În Statele Unite cifra este chiar mai ridicată și ajunge la 75 la sută. Ce este mai șocant este faptul că cele mai multe dintre persoanele afectate nu au nici o idee despre cauze și despre cum să le evite. Cu ajutorul expertului nostru ginecolog vom încerca să clarificăm câteva concepții greșite despre infecțiile vaginale.

Citește mai mult

Nu ai găsit ce căutai? Întrebă experții noștri.

contact